Milyen lábbelit viseljen, ha körömgomba fertőzése van?

A körömgomba nedves környezetben virágzik, ezért az embereknek meg kell keresniük azokat a típusú cipőket, amelyek lehetővé teszik a szellőzést a lábak számára, ami segít megőrizni a lábak szárazságát. Futócipők, amelyek célja a lábak hidegen és szárazon tartása edzés közben, jó választás lehet azoknak, akiknek körömgomba fertőzésük van. Léteznek jól szellőző túracipők is azok számára, akik tartós, folyamatos szellőzést biztosító lábbelit igényelnek a körömgomba miatt.

A jól szellőző cipők kiválasztása

A futócipő kiválasztásakor az embereknek kerülniük kell a nehéz, szorosan illeszkedő cipőt, amely nem engedi a lábakat a légezni. Ez különösen fontos azok számára, akik rendszeresen edzenek. Az izzadás ösztönzi a körömgomba elterjedését, és ha a lábak folyamatosan nedvesek, nem fog sokáig tartani, hogy minden köröm megfertőződjön.

Cipők, amelyekben nyáron is szellőzik a láb

Nyáron a körömgomba miatt szenvedő férfiak és nők hordhatnak kényelmes szandálokat. A nyitott szandál biztosítja a lába kényelmét és szárazságát is. Ha a lábujjak szabadon vannak, az megnehezíti a körömgomba elterjedését. Bár a legtöbb ember nem feltétlenül tud minden nap szandált viselni, mégis a körömgombás betegek számára ezek a legjobb cipők.

A vízálló munkacipők és -csizmák előnyei és hátránya

Azoknak az embereknek, akik nedves körülmények között dolgoznak, nagyon nehéz lehet a lábukat szárazon tartani egy teljes munkanapon keresztül. Ez pedig hozzájárulhat a körömgomba gyors elterjedéséhez. Ebben az esetben egy jó vízálló cipő vagy csizma segít megvédeni a lábakat a nedvességtől.

Mivel a vízálló cipők és csizmák nem biztosítanak megfelelő szellőzést, a lábbelit csak azok viselhetik, akiknek védeniük kell a lábukat a nedves környezettől. Más körömgomba fertőzéssel rendelkező betegek nem viselhetnek olyan lábbelit, amely blokkolja a légáramot. Az is jó ötlet azoknak, akiknek a körömgombája van, hogy egy extra pár zoknit is vigyenek magukkal a munkába.  Így a nap folyamán a zokni csere segíthet megakadályozni a körömgomba terjedését.

A körömgomba fertőzés kezelése

A megfelelő típusú cipő viselése segíthet az embereknek a körömgomba elterjedésének megakadályozásában, de ettől még nem fognak megszabadulni tőle. A körömgombával rendelkezők számára fontos, hogy a betegséget a lehető leghamarabb kezeljék. Az emberek meglátogathatják a helyi gyógyszertárat, hogy vény nélkül kapható gombaellenes készítményeket vásárolhatnak, amelyek segíthetnek megakadályozni, hogy más körmökre is átterjedjen a körömgomba.

Annak ellenére, hogy a körömgomba ellenes kezelések száma nő a piacon, gyakran mégsem bizonyulnak hatékonynak a körömgomba elpusztításában. Azok, akik valós eredményeket szeretnének, érdemes felkeresniük a koromgombadoktor.hu oldalt, annak érdekében, hogy többet megtudjanak a legújabb otthoni lézeres körömgomba eltávolító készülékről. A megfelelő típusú cipő viselése és a rendelkezésre álló legprofesszionálisabb kezelés előnyei révén az emberek nagyszerű állapotban tudják hozni a körömgomba által megfertőződött lábakat is.