Házi módszerek a körömgomba ellen

A körömgomba egy kimondottan gyakori fertőzésnek mondható, különösen a férfiak körében. A lábon gyakrabban előfordul, mint a kézen, hiszen a nem megfelelő lábbeli használata következtében könnyen megfertőződhetnek a láb körmei, hiszen a körömgomba számára kedvező a nedves, párás környezet. Ezért nagyon fontos, hogy megfelelő minőségű, jól szellőző cipőket hordjunk, hiszen igazán csúnya és kellemetlen lehet a gombás köröm.

Éppen ezért összeszedtünk olyan házi módszereket, amelyek segítségével sikeresen felvehetjük a harcot a körömgomba ellen.

  1. Fokhagyma

Mivel a fokhagyma gyulladáscsökkentő hatással bír, ezért lehet alkalmas a különböző gombák és baktériumok kezelésére, és megelőzésére. Éppen ezért hozzájárulhat a körömgomba kiküszöböléséhez is.

Hogyan érdemes alkalmazni?

Össze kell keverni masszává 10 gerezd összezúzott fokhagymát, majd egy tál meleg vizet kell rá önteni, pár percig hagyni kell állni, majd ebbe áztassuk bele a körömgomba által sújtott területet.

Vagy olyan formában is lehet alkalmazni, hogy összepürésítjük a fokhagymát, összekeverjük olíva olajjal, és ezzel kenjük be a problémás területet, és rajta hagyjuk 30 percig.

  1.     Almaecet

Az savtartalommal rendelkező almaecet is jó hatással van a körömgomba által megfertőződött területekre.

Hogyan alkalmazzuk?

Érdemes 1/1 arányú víz és almaecet elegyet készíteni, majd majd ebbe beleáztatni a gombás testrészeket 15-20 percig.

A kezelést követően meg kell jól szárítani a kezelt területet, és a bőrfelületet hiratáló krémmel is érdemes bekenni.

  1.     Teafa olaj

Mivel a teafa olaj fertőtlenítő hatással rendelkezik, segíthet a körömgomba gyógyításában, kezelésében és eltávolításában természetes módon.

Hogyan használjuk?

Pár csepp teafa olajjal kenjük be a körömgomba által érintett körmöt naponta kétszer vagy háromszor.

  1.     Szódabikarbóna

Mivel a szódabikarbóna lúgos kémhatású, ezért a különböző mikroorganizmusok és gombák eltűntetésében is hasznos, így a körömgomba ellen is segítségünkre lehet.

 

Hogyan érdemes alkalmazni?

Citromléből és szódabikarbónából készítsünk egy masszát, majd ezt a körömgomba által fertőzött területre kell kenni.

 

Ezzel a néhány egyszerű módszerrel már sokat tehetünk a körömgomba eltávolítása érdekében. Válassza ki az Önnek legmegfelelőbb módszert, vagy amennyiben már előrehaladott a fertőzés, akkor érdemes a lézeres körömgomba eltávolítást választani. Ebben az esetben látogasson el a https://koromgombadoktor.hu/ oldalra és válassza ki saját lézeres körömgomba eltávolító eszközét.