A legnépszerűbb körömgomba eltávolító előnyei és hátrányai

A körömgomba egy tartós állapot, melytől megszabadulni rendkívül nehéz. A hagyományos tabletták és a helyi krémek közül a legújabb módszer a lézeres kezelés. De vajon melyik a legideálisabb lézeres körömgomba eltávolító? És milyen előnyökkel vagy kockázatokkal jár ez a viszonylag új körömgomba eltávolító módszer?

Mivel a köröm áthatolhatatlan, még a hagyományos gombaellenes tablettákkal és a helyi krémekkel sem akadályozhatja meg a betegséget. A körömgomba kezelésének legújabb módszere az otthoni lézeres körömgomba eltávolító készülék segítségével gyógyító lézerfény kezelés.

Lényegében egy lézersugár áthatol a megvastagodott körmön és elpusztítja az érintett szövetet – anélkül, hogy károsítaná az azt körülvevő egészséges szövetet.

Az otthoni lézeres körömgomba eltávolító használatának előnyei

  •         A köröm eltávolító műtétekkel ellentétben a körömgomba lézeres eltávolítása viszonylag egyszerű eljárás, amely így nem igényel gyógyszert vagy érzéstelenítést. Ami pedig az egyik legfontosabb, hogy fájdalommentes.
  •         Csak néhány perces otthoni kezelésekre van szükség. A hagyományos eltávolítási módszerek egyik problémája az, hogy nagyon körülményesek. A helyi krémeket esetenként akár évekig is használni kell. Az otthoni lézeres körömgomba eltávolító használata viszont általában csak napi néhány percet vesz igénybe.
  •         Naponta elég lehet két alkalommal kezelni a fertőzött területet.
  •         Kozmetikai szempontból a lézeres kezelés esztétikusabb, hiszen nincs drasztikus beavatkozás. A köröm teljes eltávolítása szörnyű gondolat azok számára, akik körömgombától szenvednek. A lézeres körömgomba eltávolító módszerek tartják a köröm sértetlenségét, azaz a köröm jobban fog kinézni a kezelés után, mint más kezelés következtében.
  •         Ha a helyi krémek és gombaellenes tabletták nem segítenek a fertőzés megszüntetésében (ami gyakran megtörténik, mivel az onychomycosis 10–50% -os megismétlődési aránnyal rendelkezik), a lézeres körömgomba eltávolító lehet az utolsó lehetőség, vagy esetleg a köröm sebészeti eltávolítását.

A lézeres körömgomba kezelés hátrányai

  •         Viszonylag hosszadalmas megoldás. Kitartónak kell lenni a kezeléseket illetőleg, hiszen tényleg minden nap használni kell napi több alkalommal a lézeres körömgomba eltávolítót, a cél eléréséhez. Aki azonban tényleg precízen elvégzi a kezeléseket minden nap 3-4 hónapon keresztül, annak az eredmény nem maradhat el, és végre tényleg sikerülhet megszabadulnia a körömgomba fertőzésétől.
  •         Ez a drágább kezelések közé tartozik. Az otthoni lézeres körömgomba eltávolító viszonylag drágább a különféle gyógyszerekhez vagy kenőcsökhöz képest, azonban ennek végre lesz értelme, nem úgy, mint más körömgomba ellenes gyógyszerek vásárlása esetén. Ráadásul ez az ár még mindig csekélynek minősül a körömgomba leküzdéséért cserébe.

Amennyiben Ön is fontolgatja, hogy belevág az otthoni lézeres körömgomba kezelésbe, akkor keresse fel a korombombadoktor.hu oldalt, és tudjon meg többet erről a hatékony kis eszközről, hogy minél hamarabb a segítségére lehessen a körömgomba elleni harcban